De spelers stellen zich voor

Wie zijn wij?

Op deze pagina willen de acteurs van het Klein Rotterdams Toneel zich aan u voorstellen en vertellen ze waarom ze van acteren houden.

Chantal Assenberg

Chantal Assenberg

Waarom ik toneel zo leuk vind? Het komt zo dicht bij mezelf dat het soms beangstigend is. Tegelijk zo bevrijdend. Je kan en mag iedereen zijn die je normaal niet bent. Ga je grenzen over of niet. Deze groep is zo bevrijdend en veilig. Je mag zijn wie je bent. Deze groep is veilig en talentvol. In het dagelijks leven ben ik leerkracht en ik dacht dat dat toneelspelen was. Dit is meer. Ik ben kinderyogadocent en ik dacht dat dat ontspannend was. Dit is gespannen en ontspannen tegelijk. Ik geef trainingen aan kinderen met angsten en dit helpt mij mijn eigen grenzen aan te geven en te passeren. Kortom ik houd van het krt om de mensen met hun talenten en alle uitdagingen die het me op een veilige manier bied met super mooie getalenteerde mensen....
Ester de Bruine

Ester de Bruine

Toneelspelen stond al langer op mijn verlanglijstje en eenmaal een keer meegekeken bij de repetities van het KRT en de geweldige voorstelling ‘Koppels' was ik helemaal enthousiast. Dat wilde ik ook wel. Eerlijk gezegd leek toneelspelen me ook niet zo ingewikkeld; je leeft je gewoon in en dan ziet alles er heel natuurlijk uit. Inmiddels ben ik wijzer geworden: toneelspelen gaat helemaal niet vanzelf. Het overbrengen van de boodschap, het samen spelen; het is echt hard werken. Maar ook: wat valt er veel te leren! Ik kijk telkens weer uit naar de intensieve repetitieavonden met mijn (vaak zeer ervaren) medespelers. In het dagelijkse leven als psycholoog en trainer voelt alles behoorlijk onder controle; en hier heftig lerend, je schroom opzij zetten en je gewoon op glad ijs begeven. Ik vind het een feest!
Karina de Paepe

Karina de Paepe

Toneelspelen heeft al mijn hele leven een rol gespeeld. Als kind speelde ik vaak het spelletje “ander persoon”, ik opende een gesloten deur om binnen te komen als een ander personage. Heerlijk in de huid kruipen van een ander. Ik kreeg op de Lagere School ter ere van het 25-jarig bestaan een hoofdrol in een toneelstuk en het was geweldig om dit te doen. Podiumvrees heb ik nooit gekend, ik was ook altijd de eerste die zich opgaf voor spreekbeurten, voor het voetlicht staan heb ik altijd met veel plezier gedaan. Sinds 5 jaar werk ik als trainingsacteur en presentatiecoach, www.hermansendepaepe.nl , wat heerlijk dat mijn werk een verlengstuk is van mijn hobby! Ik heb bij verschillende amateurgezelschappen gespeeld, de laatste was “Divers” in Alexanderpolder, na 5 voorstellingen had ik de behoefte me aan te sluiten bij een nieuw gezelschap. Gelukkig werd ik geïntroduceerd door Daniëlle Hermans (ook te vinden op deze site) bij KRT waarvan ik al verschillende goede voorstellingen had gezien. Heel blij ben ik dat ik bij deze leuke club mag toneelspelen. De verschillende leeftijden, van 26 tot 86 jaar en de goede sfeer spreken mij aan!
En nu samen werken aan de 85-jarige jubileumvoorstelling, wat een uitdaging!!
Svenja Vennink

Svenja Vennink

Toneel spelen is voor mij ontspanning, even iemand anders mogen en kunnen zijn en vooral even niet nadenken en gewoon doen. In het dagelijks leven ben ik leerkracht in het basisonderwijs. Een baan waar geen één dag hetzelfde is, maar eigenlijk ook weer wel. Een baan waarin ik veel vooruit moet denken. In toneel zit voor mij de uitdaging de controle los te laten, te improviseren en in het moment te durven zijn. Liefde voor toneel is er bij mij denk ik altijd geweest. Ik heb jarenlang gedanst en aan acrobatiek gedaan. Het eindresultaat te mogen presenteren op het podium is dat waarvoor ik het deed. Dat is met toneel hetzelfde. Het begon met de hoofdrol in de groep 8 musical, vervolgens heb ik even stil gestaan tot ik een vriendin leerde kennen die de Theaterschool deed in Rotterdam. Samen hebben we een aantal jaar animatiewerk gedaan en vooral het uitspelen van typetjes was onze sterke kant. Vervolgens ben ik na mijn studie begonnen met een aantal cursussen bij de SKVR, heb ik meegedaan aan de zomerproductie van ’t Kapelletje en zo ben ik terecht gekomen bij het gezelschap van het KRT. Een bijzonder en vertrouwd gezelschap waar ik de uitdagingen van het toneel spelen durf op te zoeken en mijn energie en enthousiasme de vrije loop durf te laten.
Marco Kroondijk

Marco Kroondijk

Mijn ontmoeting met KRT was een toevallige en een gelukkige. Toen ik nog op de middelbare school zat heb ik enkele jaren op toneel gezeten bij de plaatselijke vereniging. Nu een aantal jaren later begon mijn theaterzin weer te kriebelen en kwam ik in contact met KRT. Ik wilde graag bij een volwassen vereniging, waarbij naast het spel ook de gezelligheid de boventoon voert. Ik ben erg blij dat ik deze beide elementen heb gevonden bij KRT. Voor mij staat KRT niet alleen voor Klein Rotterdams Toneel maar ook voor Kwalitatief Recreatief Theater. In mijn dagelijkse leven heb ik net als de meeste andere groepsleden een drukke baan, waardoor juist het KRT een fijne, sociale uitlaatklep biedt voor de beslommeringen van de week. De dinsdagavond is een moment om naar uit te kijken, dan hebben we de repetities. Ik hoop een ieder die dit leest te zien bij onze volgende voorstelling.
Natanja

Natanja Remmerswaal

Waarom ik toneel zo leuk vindt? Het is even een moment om iemand anders te zijn dan mezelf. Even alle dagelijkse dingen van me afgooien. Een moment om te schreeuwen, te huilen, te lachen, noem maar op. Als ik thuis kom merk ik echt dat ik weer nieuwe energie heb, meer zin in de dagelijkse dingen. Daarbij is het best een uitdaging. In het dagelijks leven zie je me misschien niet direct als de meest extraverte persoon. Om me dan opeens uit te leven op een podium en dingen te doen die ik vroeger nooit zou durven, vooral in het begin was dat wel even wennen. Maar, als je dan merkt dat je iets neer zet wat mensen graag zien dan geeft dat bijzonder veel voldoening.
2011-05-10 Danielle Hermans (125K)

Daniëlle Hermans

Toneel is voor mij een uitlaatklep. Letterlijk een avond spelen en de sores van alledag uit je hoofd zetten. Ruimte geven aan creativiteit en fantasie. Je inleven in personages, raakvlakken zoeken en je eigen grenzen verkennen. Tijdens deze zoektocht groei je naar een personage toe en ga je houden van je alter ego. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Ik vind het repetitieproces inspirerend, uitdagend en soms confronterend. Je bouwt met de groep en de regisseur een voorstelling vanaf de grond op en het is super als dit bouwwerk door je publiek wordt gewaardeerd. We willen onze (trouwe) bezoekers elk jaar verrassen en laten genieten van kwalitatief goede stukken. Optreden is voor mij het toefje slagroom op de taart. Echt bijzonder om met al die talentvolle spelers van KRT op het podium te staan. Bij KRT voel ik me thuis en ik heb sinds 2004 met verschillende regisseurs gewerkt en interessante rollen mogen neerzetten die mijn spel en mijn persoon hebben verrijkt. En voorlopig ben ik nog niet uitgespeeld! Van mijn hobby heb ik inmiddels mijn werk gemaakt; ik ben opgeleid tot trainingsacteur en ik heb veel ervaring in de zorg, het onderwijs en de
accountancy. Meer info op: www.hermansendepaepe.nl
2010-05-11 Aad Fase (76K)

Aad Fase

De intensiteit van het leven wordt bepaald door de diepte waarmee je in staat bent te communiceren. Het spelen van toneel is voor mij een vorm van zelfexpressie waarin ik de mogelijkheden kan verkennen om volledig in iemand anders op te gaan. In die zin erg louterend. Ook de interactie met het publiek is geweldig. Soms kan je een zaal voelen, proeven, ruiken. Waarschijnlijk pathetisch als je zelf niet deze ervaring hebt ondergaan.
2010-04-27 Richard Kors (154K)

Richard Kors

Het Klein Rotterdams Toneel is voor mij persoonlijk wekelijks, geestelijk en fysiek een heerlijke ontspanning binnen het dagelijks leven. Het samenwerken met zeer talentvolle toneelspelers variërend van 25 tot 86 jaar en het werken naar een productie van hoge kwaliteit geeft enorm veel positieve energie. Keer op keer laat ons publiek ook weten zeer van onze voorstellingen genoten te hebben. Zoals: "Zeer hoog niveau voor amateurs" en "geen verschil met professionals" (van een regelmatige bezoeker van theatergroep De Appel) en "Het spelplezier springt er vanaf". Ook het werken met een jaarlijks wisselend professioneel artistiek team brengt zoveel verbetering in het spel met zich mee. Ik merk ook dat de mensen in mijn omgeving het erg leuk vinden om naar amateurtoneel te gaan. Ze zijn soms zo verrast en komen de volgende voorstelling weer. En natuurlijk ben ik trots om zeggen dat ik lid ben van een van de oudste toneelverenigingen van Rotterdam. Opgericht in de vorige eeuw en nog steeds staat de ontwikkeling niet stil. Ik was trots om in een jubileumvoorstelling te kunnen spelen. Ook het spelen op een voor Rotterdam bekende locatie gaf natuurlijk een extra dimensie aan het feest rond dit jubileum.
2012-09-29 Mariet Feenstra (17K)

Mariet Feenstra

Mariet speelt sinds 2008 bij het KRT en heeft mooie rollen neergezet in de grote producties en stukken voor het Amateur Theater Festival. Op dit moment speelt Mariet geen toneel, maar weidt zich aan het moederschap. In april 2016 heeft zij een dochtertje gekregen.
2010-04-27 Henk Derksen (86K)

Henk Derksen

Ik ben 86 jaar en nog altijd actief als speler. Ik deed toneelervaring op in de vijftiger jaren bij het studententoneel in Delft, waar ik het bracht tot hoofdrol in de Nederlandse premiere van le Diable et le bon Dieu van Sartre. Toen ik in 1992 met de VUT ging pakte ik direct het toneelspelen weer op. Sindsdien ben ik spelend lid bij KRT en had ik success met rollen als Prospero in De Storm van Shakespeare en, gevraagd door de SKVR Theaterschool, als King Lear.Ik word trouwens vaker als gastspeler uitgenodigd door andere groepen. Samen met leeftijdgenoot Henk Groenenveld won ik de eerste prijs van het Rotterdamse Eenakterfestival. Na het jaar 2000 werd ik drie keer genomineerd voor de hoofdprijs van het Monologenfestival en nog in 2009 uitgeroepen tot beste mannelijke speler van het RVA Eenakterfestival .
2012-07-07 Magda de Frel (55K)

Magda de Frel

Vanaf 1999 reed Magda heen en weer tussen Leiden en Rotterdam om te repeteren en voorstellingen te spelen. Magda kwam bij KRT binnen als invalster bij het stuk ‘de Troonsafstand’. 16 jaar lang heeft zij zich aan KRT geliëerd, meer geïnteresseerd in de vereniging, de medeleden. Het lief en leed. Voorstellingen geven hoorde er voor Magda een beetje bij. Gezondheidsredenen gaven de doorslag van de verdrietige, maar moedige beslissing om te stoppen.
Sinds november 2015 is zij erelid.
2010-04-27 Patrick Bruggeman (124K)

Patrick Bruggeman

De aanloop naar acteren is een lange geweest. In 1994 vroeg een regisseur me om muziek onder Great Expectations. Stomme film muziek onder een toneelstuk. Vond het super om te doen. Vervolgens Lou de Palingboer op heus harmonium en piano. Het werd een sprankelende uitdaging muziek en toneel.. KRT gaf me de mogelijkheid om dit gegeven uit te bouwen, muziek, klank, effect, voor de drie zusters ben ik zelf leitmotiven gaan schrijven, gaan componeren. Betoverd door de mogelijkheden. Emoties en nuances van spelers benadrukken, sfeer verhogen-verlagen, contra-sfeer maken die de humor versterkt. Akkoorden zoeken die het drama vergroten.plotselinge stiltes in tekst en klank. Het mooiste vond ik de persoonlijke leitmotiven in stukken.
Genietend van repetitieprocessen en spel (er was een rolletje over) hoorde ik mezelf zeggen: Doe ik! En ik heb daar vanaf de eerste seconde geen spijt van gehad. De gerichte concentratie op mezelf en de rol is heel prettig. Het vreemde raadsel van spelen iemand anders zijn en wat daar voor nodig is is zeer intrigerend. Waar begint en eindigt toneelspelen? Ik heb geen idee maar experimenteer een eind weg. KRT is een prachtige veilige club mensen. Karakteristiek.
Er is wellicht een fijne restaurantpianist aan verloren gegaan, maar buiten KRT ben ik te bellen voor feesten en partijen. (echt niet) De muziek blijft bestaan bij andere producties.

Contact

Voor informatie, vragen of opmerkingen: info@kleinrotterdamstoneel.nl